Actueel

TERUG NAAR OVERZICHT

Wonen alleen is niet genoeg

10-10-2019
Deze week lanceert MIND Ypsilon in het kader van het project ‘Wonen alleen is niet genoeg’ samen met een tiental medestanders de website www.desleutelinhanden.nl.
Sleutel in handen

Medestanders zijn: MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid, patiëntenvereniging Anoiksis, Chapeau Woonkringen, Zeeuwse gronden, De Weerde, Stichting Wonen Ypsilon Amsterdam, RPSW, Woondroomzorg en de stichting Vrienden van Ypsilon. Vindt uw organisatie het ook belangrijk dat iedereen met een psychische kwetsbaarheid goed kan wonen? Ondersteun dan net als Federatie Opvang het manifest!

Op de website is het manifest ‘De sleutel in handen’ te vinden waarin de belangrijkste knelpunten en aandachtspunten op een rij zijn gezet. In een ‘Woonwijzer’ worden oplossingen en goede voorbeelden beschreven. In een viertal korte filmpjes met cliënten en naasten komen de onderwerpen tot leven. Het project laat zien dat er voor goed wonen en leven voor mensen met een psychische kwetsbaarheid meer nodig is dan alleen een dak boven je hoofd. Op 10 oktober wordt het manifest aangeboden aan staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport VWS.

Meer weten over het project ‘Wonen alleen is niet genoeg’ en het manifest ondersteunen? Kijk dan hier.