WAT ZIJN RIBW's?

Een RIBW begeleidt mensen met langdurige psychiatrische problemen. Deze ondersteuning wordt gegeven op belangrijke gebieden als wonen, werk/zinvolle daginvulling, psychische/lichamelijke gezondheid, sociale relaties en financiën/administratie. Doel is om zo goed en zo zelfstandig mogelijk in de samenleving te functioneren.

RIBW-medewerkers zijn geschoolde professionals als verpleegkundigen en sociaalpedagogische hulpverleners en werkers. Zij werken met beproefde methodieken en speciaal op de doelgroepen ontwikkelde kennis. Zo helpen en houden zij mensen op weg in hun dagelijks leven.


Een RIBW werkt herstelgericht. Cliënten zijn zelf ‘de regisseurs’ van hun leven: hun eigen wensen en doelen staan centraal. Daarbij stimuleren de medewerkers steeds de mogelijkheden van cliënten.

Wilt u weten wat elke RIBW biedt aan hulp en ondersteuning?
De hoofdkantoren van de RIBW’s vindt u via deze link. Is er geen RIBW bij u in de buurt? Dan kan deze onderdeel zijn van de GGZ instelling in uw regio. Deze vindt u op www.ggznederland.nl

Clienten in beeld

RIBW’s begeleiden mensen met zeer uiteenlopende problematiek. Hier vindt u drie persoonlijke verhalen die illustreren hoeveel veerkracht en doorzettingsvermogen er schuilt in een mens, ondanks forse problemen op diverse gebieden. Hoe ervaren zij de ondersteuning vanuit de RIBW?
EllyvanderGeld_233
“Wonen bij de RIBW is het beste wat me is overkomen in mijn leven.” Dat is de ...
serrie-danny_liggend_233_175
Wie de Tilburgse flat van Danny van der Meer (44) binnenkomt, ziet het meteen: hier woont een man ...
HildaVerburg20-breed
Hilda van Gisbergen (59) woont sinds vier jaar in een beschermende woonvorm in Moergestel met acht ...
Anita-_hol_233_breed
"50 en eindelijk op mezelf"