Actueel

TERUG NAAR OVERZICHT

VNG start vraagbaak Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang

22-03-2017
De VNG biedt vanaf half maart gemeenten een vraagbaak en advies op maat bij de (door)ontwikkeling van de regionale samenwerking en de regionale plannen beschermd wonen en maatschappelijke opvang. De Helpdesk Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang ondersteunt (regionale) projectleiders voor opvang en beschermd wonen om per 2020 invulling te geven aan een regionale visie en samenwerking met een lokale financiering.
Vraagbaak_MO_BW
Vliegende Brigade voor aanpak verwarde personen
Waar de bovengenoemde helpdesk vooral wil ondersteunen om tot integrale regionale beleidsplannen te komen voor mensen met ggz en oggz problematiek, is er ook een Vliegende Brigade ingesteld op een verwant terrein. Werken regionale partners aan een sluitende aanpak en lukt het niet om sluitende oplossingen te vinden? Dan kunt u contact opnemen met de vliegende brigade Personen met Verward Gedrag.

Wanneer inschakelen?
De brigade levert expertise die u kan helpen bij uw vraagstukken. De vliegende brigade van het schakelteam Personen met Verward Gedrag kijkt samen met de relevante partijen naar wat nodig is voor het realiseren van een oplossing. Zij leveren de expertise die kan helpen bij vraagstukken, bijvoorbeeld op het gebied van financiën of wet- en regelgeving. Ook kan de brigade u in contact brengen met partijen die vergelijkbare vraagstukken tegenkwamen. Het schakelteam deelt de opgedane kennis en ervaring met de rest van het land.

Ga naar de website van VNG voor meer informatie over de Vraagbaak BW en MO