Actueel

TERUG NAAR OVERZICHT

Verslagen InspiratieLokalen 10 en 24 mei

01-06-2016
Op 10 en 24 mei vonden de InspiratieLokalen plaats over het thema ‘Werken met vrijwilligers in je organisatie’. De verslagen van de workshops en de bevindingen van de externe spreker zijn nu hier te lezen!
IMG_3868

Gastspreker Cees van den Bos ging in op de theorie en praktijk van vrijwilligerswerk (download hier zijn presentatie in pdf). Als expert woonde hij alle workshops bij op 10 en 24 mei. De 'rode draden' die hij in de workshops hoorde en zag legde hij vast in dit verslag

Vanuit diverse leden werden er boeiende workshops gegeven: over onder meer de inzet van vrijwilligers, de meerwaarde van vrijwilligerscoördinatoren en het werken met vrijwilligers die zelf een kwetsbaarheid hebben.

Verslag workshop Kwintes (10 en 24 mei)

Verslag workshop Lister (10 mei)

Verslag workshop RIBW Brabant (10 mei)

Verslag workshop Anton Constandse (24 mei)

Verslag workshop RIBW KAM (24 mei)

Zowel in Nieuwegein als in Eindhoven waren de reacties enthousiast. “Ik heb zoveel gehoord, ik ga morgen meteen overleggen hoe wij bepaalde zaken kunnen gaan inrichten wat betreft onze vrijwilligers”, aldus de spontane opmerking van een bezoeker.

Klankbordgroep werken met vrijwilligers
Er bestaat al enige tijd een klankbordgroepje van medewerkers van diverse RIBW’s/organisaties. Deze klankbordgroep organiseert een paar keer per jaar bijeenkomsten over dit thema.

Lijkt het je leuk om hier meer over te weten/je aan te sluiten? Stuur dan een mailtje naar Katinka Broekhof van RIBW K/AM, zij is kartrekker: k.broekhof@ribw-kam.nl

Evaluatieformulier
Ben je erbij geweest op 10 of 24 mei? We zijn heel benieuwd naar je mening over de bijeenkomst en vragen twee minuten van je tijd om onderstaand evaluatieformulier in te vullen. Onze dank is groot!

Klik hier om het evaluatieformulier in te vullen.