Actueel

TERUG NAAR OVERZICHT

Verslag Howie the Harp-reis naar New York

12-10-2016
Fonteynenburg werkt nauw samen met Pameijer uit Rotterdam. Een resultaat hiervan is de uitrol van de WRAP-methode en de herstelwerkgroepen. Daarnaast wordt er gewerkt aan de implementatie van ervaringsdeskundigheid binnen Fonteynenburg en zijn Fonteynenburg en LIMOR samen met Pameijer bezig met de oriëntatie op het openen van een filiaalopleiding van Howie The Harp in de regio Haaglanden, een opleiding tot ervaringsdeskundige die zijn roots heeft in New York, zie www.howietheharp.nl
HtH New York
Vanuit deze vruchtbare samenwerking met Pameijer, werden Fonteynenburg en LIMOR uitgenodigd om deel te nemen aan een inspiratiereis naar New York, die volledig in het teken stond van ervaringsdeskundigheid en herstel. René Brandsema (verantwoordelijke vanuit het MT voor ervaringsdeskundigheid) en Barry Kristians (adviseur met de portefeuille ervaringsdeskundigheid) reisden van 10 tot 17 september af naar New York. Ook collega's van LIMOR, Pameijer en RIBW Tilburg gingen mee. 

In New York bezochten zij verschillende projecten en deden inspiratie op over zaken als ervaringsdeskundigheid, familieparticipatie, peer-to-peer support, en de financiering van organisaties. Barry en René publiceerden dagelijks een blog op intranet. Hun boeiende verslag over deze bijzondere reis is hieronder te downloaden.