Actueel

TERUG NAAR OVERZICHT

Maatschappelijke kracht mobiliseren voor kwetsbare mensen: startbijeenkomst landelijk netwerk sociale inclusie en participatie

02-11-2018

verbondenheid

Federatie Opvang en de RIBW Alliantie starten een landelijk netwerk sociale inclusie en participatie. Onze missie is om mensen die psychisch en sociaal kwetsbaar zijn een normaal en zinvol bestaan te geven.

 

Wij willen een maatschappelijke beweging veroorzaken die de komende jaren een factor van betekenis wordt voor psychisch en sociaal kwetsbare mensen. Onze droom is een open netwerk waarin de vele aanwezige krachten in de samenleving in wisselende coalities gebundeld kunnen worden, een coalitie van ‘the willing’ en ‘the doing’. Federatie Opvang en de RIBW Alliantie zijn daar de motor van . Door kennis te delen, belangen te behartigen en innovatie te stimuleren.

 

Op vrijdag 9 november hebben we een startbijeenkomst om met elkaar te spreken over de ambities, de speerpunten en de werkagenda van het netwerk voor de komende jaren. Er hebben zich al ruim 100 mensen aangemeld: bestuurders, beleidsadviseurs, medewerkers en ervaringsdeskundigen, vooral van lidinstellingen van Federatie Opvang, RIBW Alliantie en GGZ Nederland, maar ook van regionale en landelijke samenwerkingspartners als Sociaal Werk Nederland, Mind, Samen Sterk zonder Stigma. Een start, met als ambitie te groeien.

 

Na 9 november meer (ook over hoe je als organisatie kunt aansluiten)! 

Voor meer informatie kunt u terecht bij Marieke Ruinaard: Marieke.Ruinaard@ribwalliantie.nl.