Actueel

TERUG NAAR OVERZICHT

Landelijke studiedag RIBW/MO 'Hoe vind je een goede balans tussen herstelgericht én forensisch werken?'

15-01-2019
Na een succesvolle eerste Landelijke studiedag organiseert het EFP samen met Federatie Opvang en de RIBW Alliantie op 28 maart 2019 de tweede landelijke studiedag. Deze dag is onderdeel van het project forensische deskundigheidsbevordering, waarin we samen werken aan het verbeteren van kennis en kunde binnen het RIBW/MO-veld. Een van de eerste resultaten, die met de professionals op de werkvloer is gemaakt, is het stappenplan. Hierin staat praktische en basisinformatie voor begeleiders die nog niet, of niet zo lang, met forensische cliënten werken.
Landelijke Studiedag
Programma 
Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: hoe ga ik om met de spagaat tussen herstelgericht en forensisch werken die ik soms voel? Of: ik zie door de bomen het bos niet meer: welke titels zijn er en wat betekent dit? Deze thema’s komen ook terug op de landelijke dag. Maar ook voor de medewerker die al langer forensisch werkt zijn er workshops en presentaties die juist meer de diepte ingaan, zoals de overgang van intramuraal naar transmuraal werken.

Het is een vol programma met inhoudelijk verschillende onderwerpen waarin we de dialoog over het forensisch werken willen stimuleren. Dus of je nou sporadisch met cliënten met een forensische titel werkt, of dagelijks: in het programma is er voor elk wat wils. 

Praktische informatie: 
Houdt www.efp.nl  in de gaten voor het programma.
Geef je snel op, we bieden plaats voor 120 personen. Klik hier om je in te schrijven. 
Deelname aan deze dag kost €40,- per persoon.
De locatie is Zaalverhuur Zeven, Boothstraat 7 in Utrecht.
Voor meer informatie kun je een e-mail versturen naar: acoccioli@efp.nl