Actueel

TERUG NAAR OVERZICHT

Kleinste stad ontvangt 16 cliëntenraden RIBW's

17-03-2017
Op de landelijke ontmoetingsdag van vorig jaar stak de bewonersraad van stichting Anton Constandse spontaan haar hand op om de volgende dag  op 7 maart 2017 naar Den Haag te halen en te organiseren. Met goedkeuring én een evenementenbudget van de bestuurder hielden de raadsleden volledig de eigen regie. Van de invulling van het inhoudelijk programma tot het ontwerp van de uitnodiging, van de locatiekeuze tot het vervullen van de gastvrouwfuncties, van het officiële openingswoord  tot de afscheidsspeech, alles was in handen van de bewonersraad.
Ontmoetingsdag_clienten
Waar ging het over?
Er kwamen 84 deelnemers samen in Madurodam om te praten over goed en betaalbaar wonen in de wijk. De voorzitter van de RIBW Alliantie, dhr. Artie van Tuijn, gaf een toelichting op het actieplan ‘Weer thuis’, dat opgesteld is door de Federatie Opvang, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, GGZ Nederland, de Vereniging van Woningcorporaties en de RIBW Alliantie.

Tijdens vier speedpresentaties werden goede wooninitiatieven uit de praktijk gepresenteerd: de Buurtcirkels van Pameijer, Bed & Break van RIBW Arnhem &Veluwe Vallei, Begeleid Zelfstandig Wonen van de Stichting Anton Constandse en Wonen Light van Kwintes. Na de goed verzorgde en uitgebreide lunch was er voldoende tijd voor een wandeling door het park van Madurodam en de lentezon leek speciaal voor ons te gaan schijnen!

Aanbevelingen voor pamflet
In de middag was iedereen weer scherp en is er hard gewerkt aan het formuleren van aanbevelingen vanuit cliëntenperspectief op het actieplan ‘Weer thuis’. Deze aanbevelingen zijn aangeboden aan mw. Jacqueline van den Bos, directeur van de Stichting Kompassie. Zij sprak de hoop uit van deze gezamenlijke aanbevelingen een landelijk statement te maken in de vorm van een mooi pamflet.

Het organiserend comité van de bewonersraad van de Stichting Anton Constandse zwaaide de deelnemers om 15.30 uur uit en vertrokken de cliëntenraden weer richting hun eigen RIBW’s.