Actueel

TERUG NAAR OVERZICHT

29 november Landelijke dag RIBW/MO Forensisch BW

02-07-2018

'Hoe vind je een goede balans tussen herstelgericht én forensisch werken?'

Op 29 november 2018 organiseert het EFP samen met Federatie Opvang en de RIBW Alliantie een landelijke studiedag. Deze dag is onderdeel van het project forensische deskundigheidsbevordering, waarin we samen hard gewerkt hebben aan het verbeteren van kennis en kunde binnen het RIBW/MO-veld. Een van de eerste resultaten die met de professionals op de werkvloer is gemaakt, is het stappenplan. Hierin staat praktische en basisinformatie voor begeleiders die nog niet, of niet zo lang, met forensische cliënten werken.

Landelijke dag RIBW/MO

Programma 
Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: hoe ga ik om met de spagaat tussen herstelgericht en forensisch werken die ik soms voel? Of: ik zie door de bomen het bos niet meer: welke titels zijn er en wat betekent dit? Deze thema’s komen ook terug op de landelijke dag. Maar ook voor de medewerker die al langer forensisch werkt zijn er workshops en presentaties die juist meer de diepte ingaan, zoals de overgang van intramuraal naar transmuraal werken.

Het is een vol programma met inhoudelijk verschillende onderwerpen waarin we de dialoog over het forensisch werken willen stimuleren. Dus of je nou sporadisch met cliënten met een forensische titel werkt, of dagelijks: in het programma is er voor elk wat wils. 

Praktische informatie:
- Deze bijeenkomst is primair voor gecontracteerde aanbieders. Overweeg je een contract af te sluiten met ForZo JJJI is deelname eventueel mogelijk. Informeer via onderstaand emailadres.  
- Houdt deze website in de gaten voor het programma.
- Geef je snel op, we bieden plaats voor 80 personen. Klik hier om je in te schrijven. 
- Deelname aan deze dag kost €40,- per persoon.
- De locatie is Zaalverhuur Zeven, Boothstraat 7 in Utrecht.
- Voor meer informatie kun je een e-mail versturen naar: acoccioli@efp.nl.