Actueel

TERUG NAAR OVERZICHT

Inspiratieboek: focus op talent bij jongeren!

20-01-2016
Ga gericht talenten ontwikkelen bij jongeren, in plaats van enkel ondersteuning bieden bij hun problemen. Dat is de kern van de aanpak ‘100% Talent’ van Movisie: geen methode of trucje, maar een zienswijze op hoe mensen te verleiden zijn om het beste van zichzelf te geven.
100procent Talent
Veel sociaal werkers zijn opgeleid in het denken vanuit de behoeftepiramide van Maslov, waarbij ‘zelfontplooiing’ op het hoogste niveau ligt, als een behoefte waar pas in geïnvesteerd wordt als andere behoeften bevredigd zijn. 100% Talent is een totale vernieuwing in ons denken: draai de piramide om en begin met zelfontplooiing!

Voor wie?
Dit inspiratieboek is bedoeld voor iedereen die het werken met jongeren wil verbeteren, in het bijzonder het werken met jongeren wiens overgang naar volwassenheid gepaard gaat met hindernissen, zoals dak- en thuisloosheid.

Vermoed je dat er binnen jouw organisatie positiever en effectiever met jongeren gewerkt kan worden? Of ben je nieuwsgierig naar wat innovatie kan betekenen voor de jongeren met wie je werkt? Kun je na alle veranderingen en bezuinigingen wel wat nieuwe inspiratie gebruiken? Dan is dit inspiratieboek iets voor jou.

Over de werkwijze 100% Talent
Deze is gericht op talenten ontwikkelen in plaats van ondersteuning bieden bij problemen. Het gaat erom jongeren door aandacht voor hun talenten kansen te bieden om op te bloeien, in plaats van uitsluitend te ‘overleven’. In dit inspiratieboek geeft Movisie toelichting op de werkwijze, en allerlei ervaringsoefeningen en voorbeelden uit de praktijk.

Bewezen succes
De Foyer Federation uit Groot-Brittannië heeft de 100% Talent-werkwijze in de praktijk ontwikkeld, en daar veel successen mee geboekt. 100% Talent is een slimme, krachtgerichte en participatieve aanpak, die in Engeland zijn vruchten afwerpt. Movisie wil de sector prikkelen én op weg helpen om ook in Nederland met 100% Talent te experimenteren. Doen wat werkt – daar gaat het immers om in de zorg voor jongeren. Dit inspiratieboek vormt daarin een schakel.

Download hier het Inspiratieboek '100% Talent' (pdf)

Meer informatie over werkwijze 100% Talent: zie website Movisie