Actueel

TERUG NAAR OVERZICHT

Howie the Harp en ROC Zadkine introduceren MBO-4 niveau opleiding de MOED

17-06-2019
In co-productie met ROC Zadkine is Howie the Harp gestart met de opleiding MOED (Medewerkers Opleiding tot ErvaringsDeskundige). Deze eenjarige opleiding op MBO-4 niveau leidt medewerkers in de zorg- en welzijnssector op tot ervaringsdeskundige.
Howie the Harp opleiding MOED
De opleiding biedt hen de kans om hun eigen ingrijpende levenservaring om te zetten in de benodigde kennis en deskundigheid om anderen te helpen. Hiermee onderscheiden zij zich van klassiek opgeleide hulpverleners.

Inhoud
Gedurende de opleiding werken studenten onder meer aan hun persoonlijke ontwikkeling, maken zij zich de beroepscompetenties van een ervaringsdeskundige eigen en krijgen zij tools aangereikt om hun ervaringskennis toe te passen in de praktijk.
Na afronding van de opleiding ontvangen studenten die al een MBO-opleiding afgerond hebben, een MBO-4 certificaat die wordt opgenomen in het diplomaregister. Andere studenten ontvangen een MBO-4 certificaat. Hiermee kunnen zij solliciteren naar de functie van ervaringsdeskundige of zich binnen de organisatie profileren als medewerker met ervaringsdeskundigheid.

Meer informatie
De opleiding wordt op dit moment aangeboden in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Waalwijk. Eventueel kan de opleiding ook in-company worden aangeboden. Voor meer informatie kijk op https://howietheharp.nl/opleiding/moed of neem contact op met Natalie Bunschoten via 06 51197343.