Actueel

TERUG NAAR OVERZICHT

3 november: Helden van de wijk – kennisfestival voor integratie sociaal domein - ggz

19-10-2016
De landelijke en regionale overheden dagen burgers uit om zelf de regie in handen te nemen. Dat geldt ook voor mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen. Maar waar moet je beginnen met het zelf organiseren van je zorg? Hoe betrek je je vrienden, naasten en familie daarbij? En als het echt niet anders kan, hoe betrek je een mentor of een professional? Op deze en vele andere vragen gaat het kennisfestival Helden van de Wijk op donderdag 3 november in Amersfoort een antwoord geven.
Festival Helden van de wijk
Kern programma
Cross-sectorale vernieuwing en innovatie gericht op de geestelijke gezondheidszorg en het sociaal domein is hard nodig – zonder onnodige bureaucratie en wachttijden. Het programma is gericht op 'de nieuwe helden van de wijk': personen, projecten en nieuwe methodieken die anders durven te denken en te doen. Het gaat om kennis delen en nieuwe netwerken creëren, die ook na het kennisfestival actief blijven en elkaar blijven inspireren. 

Wat is er te zien en beleven?
Nieuwe helden staat voor nieuwe uitdagingen en innovatieve en (in)formele steunsystemen. Veel van deze nieuwe ontwikkelingen worden getoond en de deelnemers zullen ter plekke collectief brainstormen, ontwikkelen, innoveren en elkaar inspireren. Doel is de ontwikkeling en stimulering van informele steunsystemen. 

Denk bijvoorbeeld aan: wijkteams, Resource Group Assertive Community Treatment (RACT), resource groups (RG’s), Open Dialogue, Even buurten, Jouw Ingebrachte Mentor (JIM), buurtcirkels, Howie the Harp, Welness Recovery Action Plan (Wrap), Eigen Kracht-conferenties (EKC), Maatschappelijke Steunsystemen (MSS), Critical Time Intervention (CTI) en vele andere vernieuwende en nog relatief onbekende projecten.

Hulp voor starters
Voor jonge of startende ondernemers binnen de ggz of het sociaal domein wordt een eigen straat gecreeërd. Een plek waar je als beginnend ondernemer je producten en diensten aan de man kunt brengen. De organisatoren geven tips en adviezen om sneller te groeien. Ook brengen zij jou op verzoek in contact met ervaren beslissers uit onze netwerken. 

Het publiek stemt wie aan het einde van de dag in aanmerking komt voor een plek in de ‘battlefield’ om te strijden om de titel ‘de held van de wijk in 2016’.

Wie werken er mee?
De dag wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet en ondersteuning van o.a.: GGNet, Altrecht, Lister, Rivierduinen, Emergis, Lentis en Bavo Europoort, de Prodentfabriek, Resilience+, Stichting Plus, RACT Project NL, Pameijer, Zilos, enkele hogescholen en universiteiten etc. Het evenement wordt vastgelegd door de ervaringsdeskundigen van Pameijer TV. Zij maken een beeldverslag dat terug te vinden zal zijn op YouTube.

Wanneer en waar?
3 November 2016, van 9.00 tot 17.00 in de Prodentfabriek te Amersfoort.

Kosten
€ 259,00 ex btw.

Accreditatie
Er wordt o.a. accreditatie aangevraagd voor VSR, SKJ en V&VN. Reeds toegekend: NVVP

Meer informatie over programma en inschrijven: klik hier