Actueel

TERUG NAAR OVERZICHT

Congres Maak de Burger Meester over vitaliteit en leefplezier in de zorg

21-12-2015
Tijdens dit congres op 16 maart in Ede maakt u kennis met Maak de Burger Meester (MBM), een kortdurend, intensief zorgaanbod, gericht op het alledaagse leven. De 65-plusser wordt ondersteund in het behouden van zijn of haar functies en/of het terugwinnen van verloren functies. Uitgangspunt hierbij is dat de burger zijn of haar doelen en wensen zélf formuleert.
Maak de burger meester congres

Uit onderzoek in Nederland blijkt dat zorgprofessionals en beleidsmakers weliswaar de wens hebben om welbevinden en leefplezier in hun zorgverlening te integreren, maar niet precies weten hóe zij dit moeten doen. Dit congres biedt u daarvoor alle praktische informatie en direct toepasbare instrumenten.

Inspirerende sprekers uit Nederland en Denemarken delen hun inzichten en ervaringen met u en gaan onder meer in op:
• Het begrip welbevinden en de betekenis hiervan voor de burger, de hulp- en zorgverlening en de welzijnsondersteuning
• De resultaten van kwalitatief onderzoek in Nederland naar deze zorgbenadering, waarbij de burger meester is
• MBM in de Deense praktijk: een gezamenlijk behandelplan, ontwikkeld door en voor gemeenten en (zorg)professionals in de eerste en tweede lijn, met als uitgangspunt participatie van de burger zelf
• Hoe de gemeente Ede zich door MBM heeft laten inspireren bij de vormgeving van haar eigen beleid en
• De werkwijze en resultaten van Menselijke Maat, dat zorgaanbieders en gemeenten ondersteunt bij de verbetering van het welbevinden van zorgvragers.

Het congres Maak de Burger Meester is voor managers, beleidsmedewerkers en zorgprofessionals in de eerstelijnszorg en welzijn, patiënten- en cliëntenorganisaties, beleidsmedewerkers van gemeenten en overige geïnteresseerden.

Klik hier voor de congresfolder (pdf).